Saturday, 29 December 2012

♥ Cinta 2012 ♥

Assalamualaikum w.b.t.

Sayang berjuta kali sayang..............................................*dup dap dup dap*
untuk aku tinggalkan kenangan 2012......................................bukan tinggalkan cuma merindui kenangan itu.....fuyoh! fuyoh! maksud aku mungkin tak dapat balik kenangan yang ditinggalkan dan dah tak sama macam dulu you know kalau sama pun maybe situasi nya berbeza nanti.

Dalam setahun banyak kenangan yang aku kutip. Jumpa. Ambik. Kutip. Simpan dalam hati.

Family pun dah bertambah (sepupu baru, nenek baru) Alhamdulillah :-) Kalau setakat nak lawan bola pun gua sahut cabaran sebab dah cukup ahli. Cucu, Menantu yang bertambah. Turn I bila lagi? Muahaha bapaknya gatal gilosss nak kahwin. Gurau  *sengih tunjuk gigi kuning*

    The best human in my life :) 
I'm maksu dan dah ada 4 nak masuk 5 orang anak sedara yang omey omey sampai tak terlayan. Dulu nak sangat adik ha sekarang dah dapat. Amekawwww main puas-puas. Dua lelaki dua perempuan. Sama banyak! Terima kasih Ya Allah. Sesungguhnya penantianku ada hasilnya sebab dulu jealous gila gila tengok orang ada adik. Allah maha adil :')

Tahun 2012 rasa macam confident level tu meningkat sikit lah daripada dulu. Macam nak pegang mic pun ketaq lutut habaq mai. Cakap kat depan pun kekadang keluaq ayaq mata tanpa di sangka. Takot punya pasai hahaha. Then lepas pergi kem, kenal dengan ramai orang. Cara-cara nak berkomunikasi and malu yg tah hape hape dulu pun hilang. Masih teringat pesan papa "Malu kita biar bertempat". Aku macam cuba berani kan diri dan terbukti I can do it!!! Yeah, proud with myself! Sekurang-kurangnya kalau kat luar pun orang tanya kita jalan or apa-apa kita boleh jawab kan tapi hati-hati tau jangan over sangat hehe. :-)

geng d'kok "Anak papa" 
Tahun ini kuat kaki aku berjalan. Lek ah tahun holiday nak santai santai HAHAHA
Tahun ni banyak aku keluar as a student lah kan nak penuhkan buku koko nak markah hewhewhew
Rindu netball , Camp ppim yg pling best, Choral speaking, Pengalaman jadi fasi utk akak abang dan adik-adik, menari tommy apa semua tu. ghindu!

Percaya tak ada kem yang gila-gila macam yg aku pernah alami. Memang gila tahap tinggi. First time in my life, kem yg masuk air ikut kepala sendiri. seronok dapat kenal dengan dak-dak kelas lain ingatkan sombong padahal terlebih gila kalau bersembang. Memperkenalkan 'geng lats' Love much  Kenapa lats? secrets. Sebab memasing obses tengok abg abg jpam. *muntah semangkuk aku ketawa* wkwkwk!
Aku ingat lagi waktu qiamulail. Allah mata time tu memang takleh bukak dah cuba paksa memang tak boleh. ustazah bagi ceramah aku tidur kat belakang. Dah tak tahan ajak la geng (mokcik izaty) teman pegi toilet konon toilet padahal balik khemah mengbongkang. *ekceli, ad sebab lain yg tkleh bgtau hahaha*

Me : Izaty, jom g toilet.
Izaty : Jom
*keluar la mintak izin dengan ustazah*
Me : Jom balik khemah dulu nak?
Izaty : Ok
Me : *masuk khemah terus tido* Rehat dulu 5 minit pastu g toilet eh.
Izaty : Ok, ak set time nak bangun kul bpe?
Me : dlam kul 6 ke.

Last-last dua-dua ting tong sampai pukul 7 lebih. Dahsyat gila. Aku rasa macam aku manusia paling jahat waktu tu. Dak-dak ni balik surau bukak khemah mampus aku kena bebel siap leh gelak lagi nasib tak kantoi dengan ustazah. Maap ye geng :-) Ku rindu gelak tawa kamu semua. Sampai sekarang kalau jumpa "woi,lats!" hahaha.  

Kem ppim di Rompin with geng lats 
Choral speaking. yay! yay! tak menang pun hahaha tpi dapat pengalaman. Next year mungkin menang :-) Memang sekolah hebakk hebakk belaka persembahan dorang. Siap ada sounds cam dlm pilem. *Clap my hands*  Thanks to miss yat, teacher liza, teacher asyikin and also sir bahari sebab latih kitorang yg gila-gila perangai nih. Mereka memang 4ever the best! ♥ Dapat beg UMPians tu yg sukoo hati~ 
masa nak pergi tu punya la kalut cari baju putih, tudung putih, kain biru, kasut putih. Maklong lah kak, itew pemawas eh pengawas :) Takda cara lain dah pinjam classmates punye tudung, kain ngn kasut. nasib baju putih ada. Jeng jeng i got twins! kembar tiga "Raja Azyan Munirah". Cuba teka yang mana satu? indaman kalbu~ ~ 


Yang mana satu? Kanan? wrong answer. tu chea  Yg pakai spek tulah :) Thanks bagi pinjam tudung ! 
'we are the enviroment little fighter'    Wachaaaa! 
Choral speaking..my classmates 3p/4sn/sahabatselamanya/gengketawagila-gila love them ♥.
Then kami gegirls sume (dak perempuan dalam kelas) ikut program " Aku seorang Mahasiswa ". girls only rasa mcam special sangat haha.  Ada 3 sekolah :) Fasilitator pun perempuan jgak. Memang seronok.
Mula-mula macam 'aku malas gila nak pergi!! Nak buat berjuta alasan tapi malas buat jahat" Ececeh menyampah. Tapi bila dah pergi nak balik rasa sayu je sayang nak tinggalkan kak fasi yg omey semuanya. Indahnya ukhwah nikmat nikmat Allah beri. Alhamdulillah, oleh itu hargailah orang disekeliling anda. Ngerti? *angguk-angguk jangan geleng-geleng*


my groupmate 'fantastic girl'  omey kan sume. hehe tdak dlupakan mek amalia (ketua) yg tgkpkan pic ni and si ptot yg sakit time ni. syg sume :)
And the last one, classmate aku yang something wrong somewhere belaka hehehe sebab boleh belajar sambil gelak. Aku pun tak paham ler perangai memasing. Happy 24 jam kut ;p  kami sekepala, gila-gila dan tak takkan terpisah. Ewahh! (Jujur eh entah kenpa aku tak suka iklan tu sebenarnya) Apa yang best dengan diorang? Ehem. Dorang happening sesangat. Duduk dalam bulatan story mory ramai-ramai, boleh dengar ceramah masing-masing tentang apa apa pun. Ingat tak main bentuk-bentuk tu ramai-ramai? giler lawak hahaha. Aku punya satu perasaan yang tak dapat aku tapis untuk buat ayat sebab aku rasa bahagia sangat bila ada kawan-kawan yang macam ni. Dorang sangat sangat sangat istimewa bagi aku. Kami nak spm tahun 2013 harap semua doakan yang terbaik :)

muka nak masuk form 5

heroin aku hehehe termasuk suhada yg tiada dlm gamba ni.

kek soOoOodap 4sn
Moga Allah kekalkan kenangan ini dalam ingatan dan hati aku. Tapi kalau Allah nak uji aku dengan hilangkan ingatan aku tiada siapa boleh halang. Moga orang disekeliling aku (orang yang kenal aku) dapat aku simpan dalam hati :-) Thanks to Allah for everything. Semoga tahun depan Allah permudahkan segala urusan. Amin.

                                                                                                                        NordiyanaAbdullah. 

Sunday, 2 December 2012

#Pesanan buatmu

Assalamualaikum people!

Hai, cuti skola wat pe? Tak g ane-ane ker? Nak je aku bagi pangggg kangggg. HAHA joke!  

This year kan kan kan ramai orang tanya iteww camnih *hentak kaki*

Engko (ramai orang)  :  Ko kat ne?
Aku : Masih di Keratong yang indah. wakaka (sememangnya indah k jangan tanya kenapa)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ( nampak tak tahap kebosangan tu camno ) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Percutian bersama keluarga ke Cameron Highlands telah di cancel kan oleh incik Abah sebab cuaca tidak menentu. Next year kalau ada rezeki. InsyaAllah :-)  Please please please jangan tak jadi lagi *nyanyi sambil melutut jap* kehkeh.

Sedar tak sedar Allah beri aku nikmat kelapangan masa untuk belajar menjadi seorang housewife aka personal assistant big bos yang berjayo untuk 20 tahun yang akan datang. Inilah gaya budak tak sedar diri nak amek spm tahun depan haha. Bukan selalu aku nak bangun awal waktu cuti sekolah bak kata aku ' katil is the best place ever ah ' hahaha now dah cuba bangun awal jalankan tanggungjawab solat subuh ye adik-adikkuh cayang then tidur! eh mana hado tweet dulu haha ! lepak dapur jap intai-intai ma kalau ada feel nak belajar masak teruskan niat pastu jemur kain pastu buat tahik mato sampai tengohuri. Mohon don't try this at home nanti kena ngepek (bebel) bertubi-tubi hihi.

Satu lagi nikmat masa untuk kita dekatkan diri kita dengan pencipta Allah s.w.t. Belajar balik apa yang kita tak tahu atau kita alpa pada waktu dulu. Ingat, yang jahat tak akan terus selamanya jahat begitu juga dengan yang baik :-) Kita hidup kerana Allah. Jadi, usah buang masa pikir kenapa mulut manusia susah nak tutup? kenapa manusia pertikaikan aku camni camtu? Think! Every morning when you wake up cuba set dalam minda " Hijrahku kerana Allah dan Rasul ". Slow slow istiqamah dan jangan lupa baca surat cinta Allah walaupun hanya sehelai sehari. Aku juga masih belajar sebab kekadang terdetik dalam hati sampai bila aku nak terus jahil? Sungguh aku takut kaki aku melangkah ke neraka. Nauzubillah :'( Azab Allah teramat pedih tapi syurga Allah itu sangat indah tak tergambar dalam fikiran ini. Sama samalah kita okay! InsyaAllah :-)

Aku bukan nak jadi ustazah ke hape eh. Cuma berpesan kepada diri sendiri juga. Maaf maaf jika terlampau berbicara selama ini. Cewah ! haha mentang-mentang nak jadi housewife kepada incik suami kahkahkah.
    

Untukmu incik tangga : 

Hati-hati dikau disana mahupun di mana-mana sahaja. Kalau rindu haku yang comel ini jangan sesekali dikau lupa selitkan namaku di dalam doamu. Biar Allah menjadi penawar buatmu. Jangan risau begitu juga denganku. Belajar leklok jangan pernah serik atau putus asa Allah tak suka kan nak capai angka 4 kan haha.  Kalau nak gatal pun sukahati dikaulah yang penting kahwin jangan lupa jemput kawanmu ini. Nak kad yang special taknak yang buruk. Ada paham? Terima kasih. Selamat jalan *lelambai* kenang daku dalam doamu :-) wakaka. All the best!     


                                                                                                           NordiyanaAbdullah