Tuesday, 29 May 2012

Eh, cuti engko poie mano ?

Assalamualaikum

Long time tak meng-update belog *pegang bulu ayam*  Windududududuh

Mid year was past. Then, we countdown for holidays 2 weeks. Freedommmm ~ No books anymore , Opss ! Memang nak makan penampo la kan  -,-

Kalau cuti sekolah je mesti orang akan tanya kita " Weh ,engko cuti ni poie mano ? "  Ayat glamour waktu cuti . Suko hati den la nak bercuti di mano mano pung , idok gitu ? wakakaka , Jangan engko berani jawab begitu bilo den tanyo .

Actually , den nok kabo den baru pulang dari Perak . Visit Perak 2012 wuwuwuwu ~ den bukan poie makan angin den poie makan free kenduri kahwin sambil sambil bawak kelik baby girl baru den. Itew sukaaa bangat sama baby, sarung kaki dan tangan mereka comel cumil belaka.

 Masa on the way ke Perak dan sampai dekat Seremban kalau tak silap . Everyone dekat dalam kereta was very hungry. Kononnya nak cari yang cantik sikit tempatnya dan pilihannya adalah jengjengjeng Restoran Warisan , Kuala Pilah. Tempat memang den bagi 5 bintang bersih ah kan tapi den tak boleh tolan makanan orang nogori , podeh nyo mak ngah ~ rasa macam nak lompat lompat sambil makan. Antara dua keadaan lapar dan pedas terpakso den tolan untuk alas perot den yang cumil lotey ni. Maaf la nasi tak habis air mato den keluar tak henti henti. Sekali suap air mato keluar memang tak leh tolan den.

Sampai dekat Perak stay dekat rumah akak Tanjung Malim. Yeayyy ! Jumpa baby girl ^^ Malam poie pasar malam Tg. Malim. Ramainya orang berpoloh ketiak den tunggu yong tau foo. Disebabkan tahap keinginan yang melampau den tunggu dengan sopan dan saborrr. Chewah ! Yong tau foo sama air kelapa jom kito balik melantak ~

My baby girl ^^ Jumpa tok ayah dengan nenek . Hi :) Ni maksu awak ! 
Esok pagi poie bagan serai . Haa ni baru den kaba makan free makan kenduri . No pay and Save Money ! kikikih *gelak jahat* Makanan pun sodap ! Terima kasih daun keladi sebab jemput :) Nanti ado rezeki den poie Perak lagi.

Cool blog ! chocolate^^ korang kan suka ?? Nak beli sendiri  :P







Kakak den kabo ma lagi nampak muda . Yelah , redha 

Pelamin anganku musnah ~ wkwkwk  macam princess haku . Eh, perasan !

Ehem2 yang tidak berkenaan tuh hahaha , pengantin bagai pinang dibelah dua. 

Family :) 

Original Penang Kayu Nasi Kandar , Damansara  :)

Abang long Ansar :) pwitt dah jadi abg dia . 

Perak sangat cantik . Seriously, bergunung ganang dan air terjun kat sana memang sangat sangat cantik . Subhanallah :)

See :)

Cuti den di habiskan di rumah sendiri . Makan , Tidur , Bangun , Makan dan Tidur begitu lah seterusnya
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
                                         Happy Holidays , Take Care People ! xOXo 


                 Alhamdulillah lepas rindu nak menaip^^ Sekian, Assalamualaikum :)




 written by :  Nordiyana Abdullah.