Wednesday, 10 August 2011

Rindu ' kuih Akok ' tOk wan .

ASSALAMUALAIKUM =)

HellO guys !

ha..bulan puasa ni mesti keje nak makan je . masa BERBUKA haruslah MAKAN . kan 3 ? ha..lepas TERAWIH pon sambung lagi MAKAN ( padahal aku )
citer pasal MAKAN ni teringat pulak kuih raya .kalau citer pasal raya mesti orang dok sibuk-sibuk buat kuih raya . yang paling senang just BELI je kat KEDAI . mak cik satu bekas biskut aiskrim ni berapa ? 15 ringgit je nak . MURAH 3 ! tak pon beli kerepek ni 3 bungkus 10 ringgit . hahaha ( ada gaya ni jadi penjual biskut )

korang kenal KUIH AKOK tak ? sedap sangat lah rase nya . teringat dialog tok wan aku setiap kali die buat akok  ' ho..aku buat akok ni nok jual ni tok de gapo-gapo anok cucu make abih doh'  
kahkahkah kena gitu je . memang muka giler malu ar sume pakat ambik lepas satu , satu memang gerenti abis la kan . tapi tahun ni semua nye hilang sekelip mata je . muka tak dapat bersua , tangan tak dapat di cium , kuih akok langsung tak dapat makan yang sesedap macam dulu . Semoga arwah tok wan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman . Amin .

Rindu ini !

kalau nak SEDAP guna dapur kayu je macam tok wan kawe . sebab tu sedap kot . hehehe


p/s :  korang try la makan . sangat sedap . tapi kalau korang bernasib baik la dapat rasa akok yang sedap . hohoho

* next week da trial ! koma aku ! hahaha *
doakan ye :) hehe

good night people :)
baibai

written by :

NordiyanaAbdullah

12 comments:

Princess Feyqa said...

pernah makan masa pergi kelantan 3 tahun lalu.. aduh rindu lah plak :(

amoicute said...

kuih akok ktorg len lak...

Sarah Sayuri Hartnett said...

tak penah makan pon....huhuhu T_T nampak sangat kebatakan

Che Deen™ said...

orang kelate panggil nie akok kedut! haha.. sedap

nORDiyana said...

princess feyqa : mesti sedap kan sampai rindu tuh,,,hehehe :))

nORDiyana said...

amoicute : ow yeke . boleh la buat entry pasal kuih tu..kongsi2. kan ? hehe :))

nORDiyana said...

sarah sayuri hartnett : haha..cuba la try :))

nORDiyana said...

che deen : holah..sebab kedut . haha :))

FIRDAUS HUSAIN said...

everything about kelantanese food is superb....

nORDiyana said...

yeah :)) huhu

Nur Kahlimah said...

itu rupanya akok... huhu biase dgar je, tp xpnah knal... :)

nORDiyana said...

nur khalimah : dah kenal kan ? try la rse pulak nanti :)